START BIJ DE VERPAKKINGEN

ONZE AMBITIE: ZORGEN DAT PLASTIC NIET LANGER AFVAL BLIJFT

Eind 2019 zijn onze verpakkingen 100% recyclebaar.

100% recyclebaar? Ja, dat betekent dus: de fles, de dop, het label én het plastic dat om multipacks zit.

Maar er is meer! Zo garanderen we dat we vanaf eind 2019 het plastic van onze PET-flessen hergebruiken om nieuwe flessen te maken. En die zijn op hun beurt ook weer recyclebaar. Mooi toch?(swipe op mobiel)

Onze glazen flessen

Voor meer dan 1/3 van al het water dat we bottelen, gebruiken we glazen statiegeldflessen. Goed om te weten. Deze flessen gebruiken we tot 25 keer opnieuw. Een goed begin! Ook de kratten waar we de flessen in vervoeren gebruiken we opnieuw.

Op de flessen van Chaudfontaine zit statiegeld
De bron van Chaudfontaine ligt aan de voet van de Belgische Ardennen

TERUG NAAR DE BRON

Aan de voet van de Belgische Ardennen wordt Chaudfontaine al meer dan 90 jaar gebotteld. Daar zijn wij samen met onze 145 lokale medewerkers in de bottelarij ongelooflijk trots op.

OVER HET BOTTELEN

Om de gevolgen voor de aarde zo klein mogelijk te houden, gebruiken we 100% groene stroom. Daarvan produceren we 12% ter plaatse.

Een heldere lucht houden we zo door voor 100% groene stroom te gaan
EWS European Water Stewardship Gold

Tijdens het bottelingsproces gebruiken we water. Dit zuiveren we naderhand, zodat het veilig terug kan naar de natuur. Dat vinden we niet alleen zelf een goed idee, ook het European Water Stewardship heeft ons duurzame waterbeheer onlangs bekroond met een ‘Gouden Certificaat’. Onze ambitie? Wereldwijde erkenning krijgen.

 


(swipe op mobiel)

Door de uitstoot van broeikasgassen te halveren, zorgt Chaudfontaine ervoor dat korenvelden als deze zo prachtig blijven

En we gaan verder!

We hebben sterke plannen voor de toekomst. Op een rijtje:

  • Vanaf eind 2019: alle PET-flessen van 100% gerecycled plastic
  • Richting 2025: 100% van onze verpakkingen inzamelen in België, Nederland en Luxemburg. 
  • Richting 2025: halvering van uitstoot van broeikasgassen voor onze hoofdactiviteiten. Voor de rest van onze activiteiten verminderen we met 35%.