Flesjes van 100% gerycled plastic

Bij Chaudfontaine geloven we in de kracht en pracht van de natuur. Zo bottelen we natuurlijk mineraalwater direct vanaf de bron en gebruiken we flesjes van 100% gerecycled plastic*. Deze flesjes worden op hun beurt ook weer 100% gerecycled. Zo is de cirkel weer rond en besparen we in Nederland jaarlijks 4.400 ton aan nieuw plastic. Maar daar hebben we jouw hulp wel bij nodig! Gooi je flesje daarom in de juiste afvalbak. Help jij ons mee recyclen?

Recycle je Chaudfontaine fles
Op de flessen van Chaudfontaine zit statiegeld

Onze glazen flessen

Voor meer dan 1/3 van al het water dat we bottelen, gebruiken we glazen statiegeldflessen. Goed om te weten. Deze flessen gebruiken we tot 25 keer opnieuw. Een goed begin! Ook de kratten waar we de flessen in vervoeren gebruiken we opnieuw.

TERUG NAAR DE BRON

Aan de voet van de Belgische Ardennen wordt Chaudfontaine al meer dan 90 jaar gebotteld. Daar zijn wij samen met onze 145 lokale medewerkers in de bottelarij ongelooflijk trots op.

De bron van Chaudfontaine ligt aan de voet van de Belgische Ardennen

OVER HET BOTTELEN

Om de gevolgen voor de aarde zo klein mogelijk te houden, gebruiken we 100% groene stroom. Daarvan produceren we 12% ter plaatse.

Een heldere lucht houden we zo door voor 100% groene stroom te gaan
EWS European Water Stewardship Gold

Tijdens het bottelingsproces gebruiken we water. Dit zuiveren we naderhand, zodat het veilig terug kan naar de natuur. Dat vinden we niet alleen zelf een goed idee, ook het European Water Stewardship heeft ons duurzame waterbeheer onlangs bekroond met een ‘Gouden Certificaat’. Onze ambitie? Wereldwijde erkenning krijgen.

Door de uitstoot van broeikasgassen te halveren, zorgt Chaudfontaine ervoor dat korenvelden als deze zo prachtig blijven

En we gaan verder!

We hebben sterke plannen voor de toekomst. Op een rijtje:

  • Vanaf eind 2019: alle PET-flessen van 100% gerecycled plastic
  • Richting 2025: 100% van onze verpakkingen inzamelen in België, Nederland en Luxemburg. 
  • Richting 2025: halvering van uitstoot van broeikasgassen voor onze hoofdactiviteiten. Voor de rest van onze activiteiten verminderen we met 35%. 

*Geldt alleen voor de fles, niet voor het etiket en de dop