Er gaat niks boven even lekker griezelen. Een bizarre horrorfilm doet het altijd goed, maar video’s op YouTube doen daar zeker niet voor onder. Vooral omdat je ergens niet helemaal zeker weet of de dingen die je ziet nou echt zijn of niet...

 

Voor een stevige portie rillingen over je rug presenteren wij, rechtstreeks vanuit de Fanta Halloween Headquarters, de allerengste, vreemdste, meest verontrustende video’s die we konden vinden. Hou je vast…

De Jakarta Angel

Laten we voorzichtig beginnen. Deze video is opgenomen in 2011 in Jakarta, Indonesië. Van zo’n beveiligingscamerabeeld verwacht je misschien een beetje zo’n knullig, korrelig lichtvlekje dat een spook zou moeten voorstellen maar eigenlijk niemand overtuigt. Maar dan stuitert er plotseling een felle lichtvlek in beeld die bijzonder veel lijkt op een wezen met vleugels gemaakt van pure bliksem. En in tegenstelling tot wat je zou verwachten ziet het er… bijzonder écht uit.

 

Ook de reactie van de toesnellende bewakers, die sprintend en struikelend op de plek af komen lopen waar het wat-het-ook-is zojuist is geland, lijkt behoorlijk authentiek. Het is natuurlijk het meest voor de hand liggend dat dit filmpje is gemaakt door iemand als poging tot een viral promotiestunt voor een of andere film of game of zo. Maar het filmpje is inmiddels zo’n 6 jaar oud, en niemand heeft het ooit geclaimd of er een merk aan verbonden. Dus de vraag is… wie heeft dit gemaakt?! 

 

 

De Catalaanse gevallen engel

Deze video, opgenomen in de bossen van het Spaanse Catalonië, jaagt ons dus keihard de stuipen op het lijf. De mannen die de video opnemen brabbelen er lustig op los in het Catalaans, tot ze opeens een *ding* tegen het lijf lopen. De titel van de video wijst erop dat het een gevallen engel zou moeten zijn, maar er is wat ons betreft weinig engelachtig aan wat er daar in het bos zit.

 

Het wezen zit eerst rustig een geit of zoiets op te vreten, maar zodra ze een takje breken barst de hel los en is het een en al hysterisch wegrennerig gegil en shaky beeld en zitten wij hier in Halloween Headquarters onze onderbroeken te verschonen. Check het zelf maar als je durft. 

 

 

Er komt geschreeuw uit een hotelkamer waar niemand hoort te zijn...

Een hotel, ergens in de VS. Het meest opvallende uit dit filmpje is misschien nog wel de stalen zenuwen van de beveiligingsman, die op verzoek van de stem over de radio even gaat checken waar dat ijzingwekkende geschreeuw vandaan komt. Andere gasten hadden geklaagd over het geluid, maar het leek te komen uit een kamer waar niemand ingecheckt is…

 

 

Bezeten meisje in metrostation

Stel je even voor: je loopt ‘s nachts door een vrijwel leeg metrostation en dan hoor je verontrustende geluiden. Als je gaat checken wat er aan de hand is, kom je DIT tegen. We weten niet hoe het met jou zit, maar onze schone onderbroeken beginnen behoorlijk op te raken.

 

 

Handen uit het plafond

Hoewel de andere filmpjes in de serie minder duidelijk het product van animatie-hobbyisten zijn, wilden we deze toch even een eervolle vermelding geven. Puur omdat ‘ie zo goed gemaakt is en bovendien totaal gestoord. Hoe je erop komt om handen uit het plafond te laten komen, geen idee - maar het werkt en het is bizar verontrustend. Check het zelf en doe de groeten aan de vingerkootjesman aan het einde hè!

 

 

Eliza Lam

Het is niet zozeer het filmpje zelf dat in deze laatste zo angstaanjagend is. Het is het verhaal erachter dat ons in volle galop naar de supermarkt doet rennen voor een pak wasmiddel (ja, je weet wel, voor die inmiddels opgeraakte onderbroeken).

 

Het filmpje laat de laatste momenten zien uit het leven van Elisa Lam, een Canadees-Chinese toerist die voor het laatst werd gezien in Hotel Cecil in Los Angeles. Sowieso nogal een luguber hotel, als je hoort dat het in de jaren vijftig en zestig een uiterst populaire plek was om zelfmoord te plegen en dat er verschillende seriemoordenaars gewoond hebben, maar al helemaal als daar nog eens bovenop komt dat het lichaam van Elisa pas na twee weken werd aangetroffen in de watertank op het dak van het hotel. En dat de gasten dus pas na twee weken water drinken ‘dat een beetje raar zoetig smaakte’ erachter kwamen dat ze verdunde lijkensap aan het drinken waren. En dat niemand weet wat er nu precies is gebeurd.

 

Als je echt flink wil griezen, raden we je aan om het hele verhaal van haar verdwijning even te lezen, en vervolgens nooit meer te gaan slapen. Succes ermee.

 

 

Wil je jouw vrienden ook flink de boom injagen? Daar hebben we de perfecte truc voor. Stuur op 31 oktober jouw zelfgemaakte filmpje via Whatsapp naar Halloween Headquarters, dan editen wij er superscary zombies in!

 

Content is Loading