Halloween staat voor de deur en dat vier je natuurlijk zoals het hoort in een zelfgemaakte, mega scary outfit. Op het Fanta Halloween HQ hebben we een paar how to-video’s voor je gemaakt, zodat je jezelf kunt omtoveren tot heks, Dracula, Frankenstein of skelet. Moet je even de tijd voor nemen, maar het resultaat is super tof!

Voor wie liever lui is of eigenlijk nét te laat, hebben we hier nog wat last minute tips voor een instant briljante Halloween outfit met weinig moeite.

 

 

Ga als het meisje van The Ring

 

Nodig: wit nachthemd (een lang wit T-shirt volstaat ook), witte schmink, zwart oogpotlood, en als je zelf geen bruin lang haar hebt eventueel een donkere pruik.

 

Smeer je gezicht in met witte schmink. Hoeft niet mooi en zeker niet te dik. Onthoud: je bent een meisje dat net uit een put gekropen is. Veeg zwart oogpotlood uit onder je ogen, op je voorhoofd en langs je neus. Maak je vingers daarna niet schoon (nogmaals, je komt net uit een put). Maak je haar een beetje nat of vettig en hang het voor je gezicht. Trek het nachthemd aan en rol onderweg naar je party even door een tuin of een vies grasveldje.

 

 

Ga als The Joker

 

Nodig: gekleurde blouse / colbertje, stropdas, witte schmink, rode lippenstift, zwart oogpotlood, veel gel en het liefst een groene haarspuitbus.

 

In Batman-films en -cartoons heeft hij meestal een paars pak aan, dus als je dat hebt is het top. Maar ook een blauwe, groene of bordeauxrode blouse doet het prima. Of je kunt gewoon een giletje of een ander pak aantrekken, zelfde effect. Schmink je gezicht wit, niet te dik, stift je lippen buiten de lijntjes rood en maak er een freaky brede glimlach van tot op je wangen. Kleur je oogkassen in met zwart oogpotlood. Flink veel gel in je haar en spuit er groene haarverf in. Hele avond glimlachen, klaar.

 

 

Ga als clown

 

Nodig: soort van clownspak met pruik, witte schminck, rode neus of rode schminck, zwart oogpotlood, heliumballon.

 

Oké, je kunt hier helemaal los gaan in IT-stijl met enge tanden enzo. Maar really, met Halloween is iedereen bang voor clowns. Zeker als je de hele avond met een grijns op je gezicht rondloopt en niks zegt. Schmink je gezicht goed wit. Trek het clownspak aan en zet een pruik op, stift je lippen rood met een zwarte rand eromheen. Maak je oogkassen rood met zwart op en glimlach naar jezelf in de spiegel. Brrr… Schuilt er geen make-up artist in je? Geeft niet, in dit geval geldt: hoe lelijker, hoe enger.

 

 

Ga als spook

 

Nodig: een wit laken, een schaar.

 

Ja, dit is duidelijk de makkelijkste. Pak een oud wit laken (check even of het oké is dat je ‘m kapot knipt), knip er twee ogen in, over je hoofd en klaar ben je. Hoef je je niet eens om te kleden. Boe!

 

 

Content is Loading