Dry in style

Start 2019 in stijl met FÏNLEY

Geniet van Dry January met flair 

Happy New Year! Happy January. Een nieuw jaar, een nieuw begin. Tijd voor pas op de plaats en ook de maand waarin steeds meer mensen kiezen voor alcoholvrij: Dry January. Wel het liefst zonder het feestgevoel in te hoeven leveren. En daar helpen we je graag bij! Met de FÏNLEY Ten Rules of Style start jij het nieuwe jaar in stijl én trotseer je de niet-alcoholische Dry January met flair.

Ten rules of style

Ten Rules of Style

Hoe kom je Dry January goed door? Wij vroegen vijf experts en stijlgoeroes uit diverse vakgebieden naar hun tips voor een stijlvol leven. Acteur Barry Atsma, stylist Manon Meijers, tv-kok Roberta Pagnier, interieurarchitect Tommy Kleerekoper en horecaondernemer Roy Poppes deelden maar al te graag hun tips voor succes. Met deze Ten Rules of Style maak je van Dry January een feestje. En de maanden erna natuurlijk ook. Benieuwd? Je checkt ze hieronder.

Barry Atsma

Barry Atsma

 

Gouden Kalf-winnaar Barry Atsma - te zien in films als Komt een vrouw bij de dokter, Knielen op een bed Violen en Bankier van het Verzet deelt zijn Man of Style-tips:

 

1. “Echte stijl begint van binnen. Wees oprecht geïnteresseerd in jezelf, in de mensen om je heen en in de spullen die je koopt. Dingen die met liefde gemaakt zijn en met liefde gekozen worden, verliezen nooit hun aantrekkingskracht.” 

2. “Denk duurzaam. Duurzaam geproduceerde kleding staat voor kwaliteit van leven. Niet alleen voor diegenen die je kleding maken, maar ook op het gebied van milieubewustzijn. Dat staat niet alleen goed, maar draagt ook lekkerder.”

Roberta Pagnier

 

Roberta Pagnier is televisiekok bij 24Kitchen en schrijfster van het boek Zoete spruiten. Zij deelt haar foodtips:

 

3. “Een diner organiseren vereist een goede planning. Bijvoorbeeld door gerechten te kiezen die je vaker hebt gemaakt en die je ruim van te voren kunt voorbereiden. Onthoud dat je voor een goed menu niet álle onderdelen zelf hoeft te bereiden. Laat je voor een mooi samengestelde kaasplank goed adviseren door de kaasboer. Het dessert kun je een dag eerder al voorbereiden. Zo kun je op de avond van het diner in je mooiste jurk ontspannen aanschuiven.”

4. “Indruk maak je door de tafel te dekken met een bijzonder servies. Kies niet een volledig servies in dezelfde stijl, maar varieer met tinten en kleuren voor een speels effect. Als decoratie zet je wilde bloemen neer en ram je de tafel vol met kaarsen. Voor een groots effect kies je voor gerechten die eruit springen qua kleur.”

Manon Meijers

 

Manon Meijers is modestyliste voor bekende Nederlandse presentatoren, actrices en artiesten, zoals Wendy van Dijk, Katja Schuurman, Guus Meeuwis, Ruben Nicolai en vele anderen. Haar fashiontips:

 

5. “Authenticiteit is het begin van elke stijlvolle garderobe. Volg daarom niet klakkeloos de trends. Of de stijl van je beste vriendin, omdat het haar toevallig mooi staat. Kijk juist naar wat bij jóu past en blijf je eigen stijl trouw. Daarbij: own it. Wat je ook draagt, draag het met het volste zelfvertrouwen. Niets is sexyer dan dat.”

6. “De perfecte garderobe is net als een maaltijd: 80% aardappelen, groente & vlees. Lees: goede basics. En 20% kruiden. Lees: glitters, accessoires en loeihoge hakken die je misschien drie keer draagt. Waarom we vaak een kast vol spullen hebben en niets om aan te trekken, is dat we vaak liever de kruiden kopen dan de basisboodschappen.”

Tommy Kleerekoper

 

Tommy Kleerekoper is founding partner van international design studio TANK. Onder andere verantwoordelijk voor het interieur van de foodafdeling van De Bijenkorf, A’dam Toren Amsterdam, Hotel Arena en meer. Zijn interieurtips:

 

7. “Wees eigen. Ga op zoek naar je identiteit en laat die leidend zijn in de keuzes voor je interieur. Laat je niet van de wijs brengen door de overvloed aan Pinterest-plaatjes en andere meningen over ‘hoe het heurt’. Niets is zo suf als een aangemeten stijl.”

8. “Less is still more. Wanneer iets goed in elkaar zit, heb je verder geen toeters en bellen nodig. Dat geldt niet alleen voor kleding, maar ook voor interieurs. Probeer je daarom te beperken tot zo min mogelijk materialen. Bij een goed interieurontwerp is weinig styling nodig.”

Roy Poppes

 

Roy Poppes is horecaondernemer, met zaken als Escape, Kitchen & Bar van Rijn en Café De Kroon aan het Amsterdamse Rembrandtplein. Zijn tips op het gebied van ondernemen:

 

9. “Arrogantie is niet stijlvol. Probeer daarom altijd uit te dragen dat je als ondernemer flexibel bent en altijd in oplossingen denkt. Nee bestaat niet, alles is mogelijk! Probeer er alles aan te doen om het de ander naar de zin te maken.”

10. “Denk groots. Als horecaondernemer laat ik me inspireren door de grandeur van New York en Dubai. Het mooie aan deze steden is dat alle horecazaken daar op grote schaal worden neergezet. Het is niet alleen imposant, maar ook een kunst om op zulke grote schaal nog steeds een kwalitatief en hoogwaardig product te leveren. Ik laat me daar graag door leiden.”

 

 

Photography by Bete van Meeuwen

​​Drink FÏNLEY puur. De lekkerste.

Het FÏNLEY assortiment bevat dit jaar naast de bestaande mocktails nu ook FÏNLEY Tonic Zero, Tonic, Ginger Ale, Bitter Lemon en SodaWater. De mocktails zijn er in de smaken Mojito, ​Jazzy Ginger en Fruit Punch. Het gehele assortiment is verkrijgbaar bij horecagelegenheden. FÏNLEY is speciaal ontwikkeld voor volwassenen die op zoek zijn naar verfijnde smaken.

Met FÏNLEY maak je zelf de lekkerste niet-alcoholische cocktails. Inspiratie opdoen? Bekijk de recepten en start met shaken.