Bloedsinaasappel ijs

 

Ingrediënten

● 5 dl water

● 250 gram kristalsuiker

● 750 ml bloedsinaasappelsap

● 1 el citroensap

● 1 citroenschil

● 1 sinaasappelschil

 

Bereidingswijze

1. Pers de bloedsinaasappel met behulp van een citruspers. 2. Rasp de schil van één

sinaasappelschil en één citroenschil. Let hierbij op dat je enkel het buitenste gekleurde laagje

raspt en niet de witte onderhuid van de vrucht. 3. Laat het water 10 minuten in een

URL: https://www.cocacola.nl/finley/nl/magazine/

steelpannetje koken, samen met de suiker, de citroen- en de sinaasappelschil. 4. Zeef het

vervolgens en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. 5. Voeg het bloedsinaasappelsap en een

scheutje citroensap toe. Roer het geheel goed door. 6. Giet het vervolgens in een vlakke

schaal. 7. Zet de schaal in de diepvries en roer het mengsel gedurende 4 à 5 uur regelmatig los

met een vork tot je een smeuïge, lichtkorrelige massa hebt.

Bron:​ http://hungrypeople.com/recepten/sorbetijs-van-bloedsinaasappel/