Borrel recept met gerookte zalm en avocado

 

 

Ingrediënten

● 1 wit stokbrood of 1 rol ‘partybrood’ in mooie cirkeltjes

● 200 gram gerookte zalm

● 2 avocado’s

● 1 limoen

● 4 eetlepels crème fraîche

● Mespuntje gedroogde komijn

● Paar blaadjes basilicum

● Snufje zout ● Beetje (gedroogde) chilipeper, fijngesneden

● Goede olijfolie

 

Bereidingswijze

1. Bedruppel het (in dunne plakjes gesneden) brood met wat olijfolie. 2. Halveer en ontpit de

avocado, haal uit de schil en snijd in kleine blokjes. 3. Meng de crème fraîche, komijn, zest

(geraspte groene schil) en sap van de limoen. 4. Voeg komijn, fijngehakte basilicum, zout en

chilipeper naar smaak toe; blijf proeven. Meng goed door; de salsa mag nog een beetje grof

blijven. 5. Leg de gerookte zalm in plakjes op de toast. Schep op elk toastje een lepel salsa.6.

Serveer de gerookte zalm toast samen met oesters die je bedruppelt met limoensap.

Bron:​ https://www.culy.nl/recepten/toast-met-gerookte-zalm-en-avocado-limoensalsa/