Limoentaart

 

Ingrediënten

● 120 gr verkruimelde (brosse) kokoskoekjes

● 2 eetlepels suiker

● 55 gr boter

● 450 gr kwark

● 250 ml slagroom

● 60 gr suiker

● 1,5 zakje gelatinepoeder

● sap van 1-2 limoenen

● rasp van de schil van 1-2 schoongeboende limoenen

 

Bereidingswijze

1. Verkruimel de koekjes. 2. Meng één eetlepel suiker met de kruimels 3. Smelt de boter in een pannetje of de magnetron en meng dit ook met het kruimelmengels 4. Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette of met bakpapier beklede springvorm van 24 cm en druk goed aan. 5. Voeg de andere eetlepel suiker toe aan de slagroom en stijf het op 6. Meng de kwark, de stijfgeslagen slagroom en 60 gram suiker in een grote kom goed door elkaar. 7. Rasp de schil van de limoen(en) en meng dit erdoor. 8. Pers de limoen(en) uit. 9. Verwarm het limoensap in een pannetje en strooi de gelatinepoeder erdoor. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost. 10. Meng het limoensap-gelatinemengsel door het kwarkmengsel en roer nog even goed door. 11. Giet het mengsel over de bodem in de springvorm en strijk het glad. 12. Bedek de springvorm met huishoudfolie en zet de kwarktaart minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast om op te stijven. Bron:​ http://allrecipes.nl/recept/6552/kwarktaart-met-limoen.aspx