Rainforest Alliance

We zijn er trots op dat op alle Fuze Tea-verpakkingen het Rainforest Alliance Certified™-logo staat. Dit betekent in het kort dat er op de verpakking een symbool - de groene kikker - staat die voor herkenbaarheid zorgt. Maar wat betekent die kikker nu precies?

De Rainforest Alliance is een internationale non-profitorganisatie, opgericht in 1987, die zich inzet voor een toekomst waarin de natuur wordt beschermd en de biodiversiteit floreert, boeren, arbeiders en gemeenschappen goed in hun levensonderhoud kunnen voorzien en duurzaam landgebruik en verantwoorde bedrijfsvoering de norm zijn. Om dit te bereiken, zet de Rainforest Alliance zich ervoor in om landbouwmethoden, bedrijfsvoering en consumentengedrag te veranderen.

Om zich Rainforest Alliance Certified te mogen noemen, moeten boeren voldoen aan de criteria van de duurzaamheidsstandaard die de Rainforest Alliance heeft ontwikkeld: de Rainforest Alliance Sustainable Agriculture Standard. Hierin zijn strenge normen vastgelegd voor boeren om ervoor te zorgen dat ze een positieve impact hebben op het milieu, de maatschappij en de economie. De normen hebben onder andere betrekking op het beschermen van de biodiversiteit, het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het verbeteren van het levensonderhoud en het welzijn van werknemers en de lokale gemeenschap. Rainforest Alliance Certified™-boeren worden regelmatig gecontroleerd door een onafhankelijke, erkende auditor om na te gaan of ze voldoen aan alle eisen en om hun duurzame landbouwpraktijken voortdurend verder te verbeteren.

 

En wat betekent dat voor Fuze Tea?

Wij kopen onze thee niet alleen in bij Rainforest Alliance Certified™-theeproducenten, maar gaan zelfs nog een stap verder. Dit houdt in dat wij onze thee voor Fuze Tea inkopen bij theeproducenten die:

  • Zich inzetten voor de ontwikkeling en het welzijn van gemeenschappen, bijvoorbeeld door de toegang tot onderwijs en gezondheidszorg te ondersteunen, de productiviteit en het inkomen te verhogen, de gelijkheid van mannen en vrouwen te bevorderen, en meer (ontwikkeling van gemeenschappen);
  • Ernaar streven waardevolle habitats, biodiversiteit en flora en fauna te beschermen (habitatbescherming);
  • Zich inzetten voor waterbescherming en -behoud.

Kortom: We zijn er trots op dat Fuze Tea vanaf nu het Rainforest Alliance Certified™-zegel met de groene kikker draagt om aan te tonen dat al onze thee van duurzame oorsprong is.