4 challenges voor mooie zomerdagenAhhh, de zomer.. Een zee van vrije tijd, een stralend zonnetje.. Wat wil je nog meer?

 

De verleiding om je hele vrije dag op je telefoon te zitten klooien is natuurlijk groot. En we moeten toegeven: luie dagen kunnen heerlijk zijn. Maar mooie dagen zijn er niet oneindig veel, dus als de zon schijnt kun je er maar beter van genieten.

Dus verdrijf die verveling en ga naar buiten. Ga wat leuks doen. Zoals een van deze buitenchallenges, waar je bijna niks voor nodig hebt. En als je je beste resultaten filmt op je telefoon, heb je nog wat om mee op te scheppen ook ;)

 

1. Colablikjesgolfen met een frisbee

 

Wat heb je nodig?

-          Een frisbee (of evt een tennisbal)

-          Een leeg blikje

-          Een paaltje of tafel

Zet je lege blikje op een paaltje of een tafel. Het maakt niet zoveel uit wat voor oppervlak het is, zolang het ongeveer op ooghoogte staat (of juist niet, als je een extra uitdaging wil).

Neem nu zo’n vijf meter afstand. Leg iets op de grond om de afstand te markeren en gooi om de beurt vanaf die afstand het blikje omver. Als iedereen het blikje omgooit, maak je de afstand vijf meter groter en begin je de nieuwe ronde. Zodra iemand mist, krijgt diegene een strafpunt en begint de volgende ronde weer vanaf vijf meter.

Hoe ver kan jij komen?

 

2. Flip the bottle challenge

-          Een flesje met een bodem water

-          Een doelwit

Je kent de bottle flip nog wel, toch? Het idee is simpel: vul een leeg flesje met een beetje water en gooi hem zo dat ‘ie precies rechtop blijft staan.

https://www.youtube.com/watch?v=GdUVtEeg9I4

Dit is het filmpje waar de rage in 2016 mee begon.

Begin niet te moeilijk, bijvoorbeeld van dichtbij op een tafel. Als dat eenmaal makkelijk lukt, kun je het ietsje moeilijker maken: een stapje verder weg, een hoger oppervlak, over een muurtje, verzin het maar.

In je eentje kan dit al moeilijk genoeg zijn, maar als je met vrienden bent kun je ook nog elkaar uitdagen.

Om de beurt is iemand de Baas. De Baas moet van tevoren een schot beschrijven, bijvoorbeeld: vanaf vijf meter op de tafel gooien. Dan probeert iedereen om het schot te raken. Als de Baas zijn eigen schot raakt, krijgt iedereen die het niet gelukt is een strafpunt.

Degene die als eerste vijf strafpunten heeft, verliest.

3. Blikjesbowlen

Stap 1: Bouw een piramide van lege blikjes.

Stap 2: markeer een vooraf afgesproken afstand.

Stap 3: vanaf achter de markering een tennisbal in de piramide.

Stap 4: degene die als eerste de piramide omgooit mag een opdracht verzinnen voor de ander. Degene die de opdracht moet uitvoeren, moet de piramide opnieuw opbouwen en mag nu de afstand bepalen.

Stap 5: de winnaar van de vorige ronde mag als eerste gooien.

 

 

4. Waterballonnen!

 

Gewoon, waterballonnen. Vul wat ballonnen met water en de hilariteit volgt vanzelf.

Mocht je toch nog wat hints willen: gooi bijvoorbeeld een ballon zo hoog als je kan in de lucht en roep de naam van een van je vrienden die hem moet vangen. Als hij of zij ‘m laat vallen, krijg je één vrije worp op hem of haar.

Of doe Capture the Flag: maak twee teams en bind voor elk team een andere kleur t-shirt aan een tak. Dit is de vlag die het team van de overkant moet veroveren door hem achter de achterlijn van je team te plaatsen (je mag je eigen vlag niet aanraken). Als je geraakt wordt, moet je terug naar je eigen achterlijn, en als je de vlag van de tegenstander in je handen had op dat moment, moet je hem daar achterlaten waar je geraakt bent.