5 tips waarmee je altijd een koude Coca‑Cola bij de hand hebt

 

Geen betere verkoeling dan een ijskoude Coca-Cola op een snikhete dag. Maar soms zit het wat koeling betreft gewoon even niet mee. Je hebt geen koelkast bij de hand, of je hebt NU dorst maar je Coke is nog niet koud. Ellende!

 

Gelukkig zijn er een heleboel manieren om geïmproviseerd je blikjes en flesjes koud te krijgen. Hier heb je 5 van onze beste tips. Zo zit je nooit zonder een ijskoude Coke op de momenten dat je het ‘t meest nodig hebt.

 

Supersnel koelen met ijswater (en zout)

Deze methode is afhankelijk van de beschikbaarheid van ijsklontjes, maar als je dat kunt regelen is het ook werkelijk razendsnel. Vul een emmer, koeltas of badkuip met ijsklontjes, giet er water bij en leg je blikjes en flesjes Coca-Cola in het ijskoude water. 

 

Als je het écht rigoureus aan wil pakken, kun je ook nog een paar handen vol keukenzout aan het water toevoegen. Dat verlaagt het vriespunt van het water, waardoor het nóg kouder wordt. En je drankje dus ook. Met beide methoden kun je binnen een paar minuten genieten van een echt ijskoude Coke.

Snelheid: 

Gemak: 

 

De koelkast- of vriezerupgrade

Je kunt je drankjes natuurlijk gewoon in je koelkast zetten, maar soms heb je de tijd (of het geduld) niet om te wachten tot ze een beetje een acceptabele temperatuur bereikt hebben.

Gelukkig is er een simpele truc om het sneller te laten gaan: pak elk flesje of blikje in met een laagje nat wc-papier. Dat versnelt het koelproces behoorlijk doordat er energie (warmte) nodig is om het water uit het papier te doen verdampen. Ongeveer zoals dat het geen goed idee is om een natte jas aan te trekken als het buiten vriest.

 

[bodycopy]Pak je flesjes en blikjes in natte jasjes, en je kunt binnen drie kwartier (in de koelkast) tot een kwartiertje (in de vriezer) genieten van een perfect gekoelde Coke!

 

Snelheid:  -   (3-4)

Improvisatie:   

 

Hang ze in het water

Als je bijvoorbeeld in het park zit en geen koelkast of ijs tot je beschikking hebt, kan je altijd je drankjes in de vijver hangen. Zorg er wel voor dat ze niet op eigen houtje op pad gaan door ze bijvoorbeeld in een plastic zak of een visnet te hangen. 

Snelheid:   

Improvisatie:     

 

Begraaf ze

Als je op het strand bent, kan het helpen om je drankjes te begraven in het zand. Maak het zand een beetje nat, graaf een gat waar een flesje of blikje nog net uitsteekt, en vul de ruimte eromheen weer met nat zand. Deze methode is misschien niet zo snel als de andere manieren, maar dankzij de goede isolatie blijven je drankjes wel langdurig koel. Perfect dus als je je voorgekoelde drankjes wil beschermen tegen de zomerhitte.

Snelheid:  

Improvisatie:      

 

[bold]Ren steeds op en neer naar de winkel

[bodycopy]Als al het andere faalt, kun je altijd nog op en neer blijven rennen naar de winkel voor ijskoude Coca-Cola uit de koeling. Heb je meteen wat lichaamsbeweging gehad om weer van af te koelen.

Snelheid:   -   (afhankelijk van de afstand tot de dichtstbijzijnde winkel)

Improvisatie:      

 

Of ze nu al ijskoud zijn of nog even gekoeld moeten worden: onder de dop van élke fles Coke vind je deze zomer een unieke code. Check ‘t snel, want je maak kans op reis naar één van deze briljante zonbestemmingen

 

We hebben nog veel meer voor je!