7 dingen die sowieso gaan gebeuren als je met je vrienden op vakantie gaat

Of je nu een halve wereldreis maakt met je besties of een week de Costa Brava onveilig maakt met een grote vriendengroep: een vakantie met vrienden ga je nóóit meer vergeten. Al is het maar omdat je ze na een paar dagen even he-le-maal zat bent. Maar je kunt er ook donder op zeggen dat je ze onwijs gaat missen zodra je weer thuis bent. Dit zijn de 7 fases die je sowieso gaat meemaken als je met je vrienden op vakantie gaat. 

 

1) Je ontwikkelt een eigenaardig gedeeld gevoel voor humor (en eindeloos veel inside jokes)
Misschien merk je het niet eens, maar binnen de kortste keren verandert je gevoel voor humor. Dat komt vooral door de grappen die jullie binnen de groep telkens maar blijven herhalen. In het dagelijks leven kan je Spongebob-imitatie misschien niet meteen op applaus rekenen, maar binnen je groepje reisvrienden lijkt het ineens hi-la-risch. Alleen voor jullie trouwens, want de meeste inside-grappen doen alleen maar wat wenkbrauwen fronsen van onbegrip als je ze probeert te delen met anderen. Maar ja, who cares?

2) Mensen spreken over je vriendengroep alsof het één wezen is

“Hoe laat spreken we af met de Dutchies?” Als je vrienden maakt met andere mensen op je vakantie, word je onherroepelijk aangesproken als hele groep in plaats van als losse personen. En als je eens alleen ronddwaalt, vraagt iedereen verbaasd: “Waar zijn je buddies?”. Alsof jullie aan elkaar gegroeid zijn. Wat misschien ook wel gebeurt als je niet oppast.

 

3) Je gaat elkaar haten

Na een paar dagen begin je toch wel te merken dat je wel heel dicht op elkaars lip zit. Die vriend die de hele tijd zijn troep door jullie kamer laat slingeren begint aardig op je zenuwen te werken, net als die klojo die telkens moeilijk loopt te doen over de rekening. Tot slaande ruzie komt het meestal niet, maar er komt een moment dat je denkt: “Nog een paar dagen volhouden, dan kan ik weer met andere mensen hangen.”

 

4) Je leert van elkaar

Als je over je ergernis heen weet te komen, kun je juist veel leren van de verschillen tussen jou en je vrienden. Die rommelpot leert je misschien dat je je niet te druk moet maken om kleine dingen, bijvoorbeeld. En de vrek leert je misschien wel nuttige lessen over budgetteren…

 

5) Je gaat aan het eind van de vakantie superblij zijn dat je uit elkaar gaat...

Als de laatste dagen of uren van je trip beginnen aan te breken, begint het te kriebelen. Het was hartstikke leuk, maar op een gegeven moment is het mooi geweest met die eigenaardige vrienden van je. Misschien zou je het nooit hardop zeggen, maar het liefst wil je gewoon naar huis. Weer wat tijd doorbrengen met wat andere vrienden. Of alleen. In elk geval zonder deze leipo’s waar je al je hele vakantie bovenop zit.

 

6) … maar een week later mis je ze weer enorm

Maar dat is van korte duur. Want als je thuis bent, begint het: je gaat ze missen. Zelfs de irritante dingen. Voor je het weet zit je alweer bij elkaar om het volgende reisje te plannen. Want zelfs al zou je het nooit toegeven...

 

7) … je gaat van ze houden!

Je reisvrienden zijn vrienden voor het leven. Want als je vriendschap samen reizen overleeft, is ‘ie overal tegen bestand.


Zin gekregen in vakantie na dit artikel? Snappen we! Check snel de dop van je fles Coca-Cola, want daaronder zit nu een code waarmee je elke week een reis kunt winnen naar de lekkerste zomerbestemmingen over de hele wereld.

We hebben nog veel meer voor je!