De 8 meest herkenbare vakantietypes en waar je ze tegenkomt

Het is bijna zomer. Je hebt het hele jaar ongetwijfeld keihard geknald, dus hoogste tijd voor een welverdiende vakantie!

Maar wat voor vakantie, kan per persoon behoorlijk verschillen. Die ene vriend van je staat er wellicht om bekend dat hij al weken van tevoren zijn hele tas heeft ingepakt, terwijl jij misschien - als het gaat om je bagage - meer van het ‘g&g-principe’ bent: grabbelen en gaan op het allerlaatste moment.

Wij zetten 8 typische vakantievierders op een rij. Wat voor type je ook bent, er is altijd wel een vakantielocatie te vinden die bij jouw stijl past.

1. De party animal

Gooit de hele vakantie alle remmen los. Voornamelijk ‘s nachts actief, want overdag is zuurverdiende uitslaaptijd. Is volledig in zijn of haar element in de hippe clubs, strandbarren en backpackerskroegen en maakt overal massa’s vrienden. Komt net zo bleek weer thuis als hij of zij vertrokken is, dus je zou bijna niet herkennen dat de party animal op vakantie is geweest. Op de 20 nieuwe Facebookvrienden en de schorgeschreeuwde keel na dan.

Bestemmingen: Ibiza, Kreta, Rimini, Cancun.

2. De 'even lekker helemaal niets'-strandligger

De tegenpool van de avonturier. Heeft de rest van het jaar al genoeg gedaan, dus hoeft nu even helemaal niks meer. Claimt ‘s ochtends een strandstoel aan de rand van het zwembad of op het strand en is verder tevreden met een boekje en een flinke dosis zonneschijn. Vooral te vinden in all-inclusive resorts in warme landen. Komt goddelijk gebruind, volledig uitgerust en drie kilo zwaarder door het onbeperkte buffet weer thuis.

Bestemmingen: Tenerife, Corfu, Curaçao, Koh Samui, Bali.

3. Het luxepaard

Lijkt op de strandligger, maar heeft een voorkeur voor de wat chiquere oorden. Is altijd onberispelijk gekleed en wordt alleen gezien in de meest gewilde hotspots en hippe restaurants. Vliegt als een malle door het vakantiebudget heen, maar waar is het anders voor bedoeld?

Bestemmingen: Marbella, Saint Tropez, Santorini, Dubai.

4. De avonturier

Een echte adrenalinejunkie. Is altijd op zoek naar actie en avontuur, dus je ziet ze vooral op plekken waar je kunt skiën, duiken, surfen of mountainbiken. Maar ook in de grote stad komt de avonturier goed tot zijn recht. Zolang er maar onverwachte dingen gebeuren. Komt geregeld in de problemen, maar wandelt er ook vaak op magische wijze ongeschonden weer uit.

Bestemmingen: Biarritz, Costa Rica, Hawaii, Kathmandu, Phuket.

5. De stedenkruiper

Gek op de drukte en chaos van een grote stad. Waar anderen geïntimideerd raken door het verkeer, de mensen of de vreemdheid van een nieuwe stad, is de stedenkruiper juist als een vis in het water. Wordt helemaal blij van het ontdekken van de steegjes, binnendoorweggetjes en hidden gems die een vreemde stad te bieden heeft. Is een expert in het begrijpen van vreemde metrosystemen en weet zich op de een of andere manier altijd perfect te oriënteren.

Bestemmingen: Lissabon, Athene, Bangkok, Hanoi, Tokyo.

6. De natuurliefhebber

Ziet een vakantie als een kans om helemaal in contact met de natuur te komen. Te vinden op plekken met uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Of het nou in de jungle, bij een weelderig oceaanrif of in een overweldigend berglandschap is. Houdt van rust, vermijdt de grote steden, en komt thuis met een collectie foto’s waar de National Geographic jaloers op zou zijn.

Bestemmingen: Albufeira, Mallorca, Sardinië, Mauritius, Hoi An.

7. De cultuursnuiver

Is altijd op zoek naar plekken met een bijzondere architectuur, cultuur of geschiedenis. Wordt helemaal enthousiast van iconische gebouwen, maar verveelt zich ook niet in een hip museum of een oud historisch stadscentrum.

Bestemmingen: Athene, Barcelona, Dubrovnik, Pisa, Venetië.

8. De foodie

Is gek op lekker eten en alles wat ermee te maken heeft. Is voordat de rekening van de lunch goed en wel op tafel ligt alweer bezig met uitzoeken waar er gedineerd gaat worden. Weet alles over de lokale specialiteiten, is gek op straatvoedsel en wordt het meest enthousiast van een authentieke lokale markt of sterrenrestaurant. Begint na thuiskomst meteen met diëten, maar alleen zodat er snel weer naar hartelust gegeten kan worden.

Bestemmingen: Napels, Porto, Sicilië, Hoi An, Los Angeles.

Herken je jezelf en je vrienden? En zin gekregen om ervandoor te gaan? Dat komt goed uit, want onder de dop van alle flessen Coca-Cola zit nu een code waarmee je elke week een fantastische reis kunt winnen naar de beste zomerbestemmingen over de hele wereld. Check hier de hele lijst met alle bestemmingen en doe mee!

 

We hebben nog veel meer voor je!