Regent het? Hier heb je 6 tips waarmee je je no way nog verveelt

Oké, de zomer is zo’n beetje voorbij en dus gaan we langzaam maar zeker weer richting het klimaat waar we Nederland van kennen: regennnnn. Lots of it. Aan de ene kant is dat treurig, want je wordt nergens zo gelukkig van als van de zon. Maar het is ook niet het einde van de wereld. Sterker nog: als je het goed aanpakt is een regenbui de perfecte aanleiding om het woord binnenpret een nieuwe betekenis te geven. Hier zijn wat tips om je regenachtige middag te redden en die verschrikkelijke woordgrap uit de vorige zin snel te vergeten.

 

1) Bouw een Rube Goldberg-machine

Misschien ken je de naam niet, maar toch weet je stiekem vast al wat een Rube Goldberg-machine is: zo’n nutteloze machine waarbij elke beweging een volgende in gang zet tot er uiteindelijk iets heel knulligs gebeurt. Maak er een met random spullen uit je huis en we garanderen je dat de bui voorbij is voordat je er erg in hebt. Als je op YouTube zoekt op ‘Rube Goldberg Machine’ vind je meer dan genoeg inspiratie.

 

 

 

En deze versie, van de band OK Go, is misschien nog wel de vetste.

 

2) Bak een taart

Bijvoorbeeld een appeltaart. Kost je maximaal een uurtje of twee en dan heb je dus taart. Herhaling: dan heb je taart. Kijk bijvoorbeeld hier voor een recept of laat je googlehanden het googlewerk doen.

 

3) Bouw een dekenfort

Het klinkt misschien wat kinderachtig, maar probeer het maar eens. Een dekenfort bouwen is gewoon nog steeds leuk. Raap alle dekens, kussens, tafellakens en eigenlijk alle zachte dingen die je maar kunt vinden bij elkaar, en tover je kamer om tot een gigantisch kussencomplex.

 

4) Movie Marathon!

Er is niks beters dan de dag wegsmijten met een hele reeks van je favoriete pulpfilms. Of cult, als dat meer je ding is. Of gewoon alle Disneyfilms op een rij. Wat je voorkeur ook is, zorg voor genoeg chips en koude drankjes en kijk de bui gewoon weg. Het liefst in je net gebouwde dekenfort van tip 3. Succes gegarandeerd!

 

5) Trek een ouderwets bordspel uit de kast

Sleur je vrienden bij elkaar en ga de hele middag bordspellen spelen. Trek het oudste spel dat je kunt vinden uit de kast van je ouders en geef lekker 10 gulden uit aan het bouwen van een hotel op de Kalverstraat. Of verzin een nieuw spel op een speelbord dat er niet voor bedoeld is.

 

6) Ga in bad

Als je echt nergens energie voor hebt op een druilerige dag, kun je altijd nog heerlijk uren met je luie snuit in een bad gaan liggen. Wat badolie erin, muziekje op, kaarsje aan en chillen maar.

 

We hebben nog veel meer voor je!