Examens!

Hou je hoofd koel tijdens de examens!

 

Oh nee oh nee oh nee. De examens! Hier heb je het al die tijd voor gedaan. In deze weken moet het gebeuren. Dit is het moment. Er is geen weg meer terug. Alles hangt van je examens af. ALLES! Ok, misschien is het niet zo erg, maar toch proberen we je door deze weken heen te slepen. Zeven tips om je hoofd koel te houden tijdens de examens!

 

1. Denk koel

Bijna oververhit van het leren terwijl de zon buiten schijnt? Denk aan koude dingen! Aan een sneeuwballengevecht bijvoorbeeld, of ijsblokjes die je net uit de vriezer haalt. Als je koud denkt, speel je een spelletje met je brein en kan je in no-time weer door zonder oververhit te raken.

 

2. Leer niet te hard

Heh? Ja. Een hele dag non-stop leren heeft echt geen zin. Pak je rust, kijk serie, ga sporten. Je brein heeft afleiding nodig om alle leerstof een plekje te geven. Dat is niet alleen een fijn excuus richting je ouders, maar ook nog eens helemaal de waarheid. Je moet het natuurlijk wel een beetje doseren en vooral niet vergeten om na aflevering 13 weer verder te leren.

 

3. Zet een fijne playlist op

Muziek luisteren tijdens het studeren werkt! Niet alleen zorgt het ervoor dat geluiden van buiten je kamer verstommen, ook is het goed voor de concentratie en blijft de leerstof er beter door hangen. Klassiek werkt vaak goed, maar heb je meer inspiratie nodig? Spotify heeft tientallen lijstjes voor je!

 

4. Zoen!

Echt waar. Door te zoenen komt het hormoon oxyrocine vrij. Voor degenen die geen natuur- of scheikunde in hun pakket hebben: oxytocine bestrijdt het stresshormoon coristol, waardoor je veel meer ontspannen bent. En zo heb je direct een reden om nu al op zoek te gaan naar je gala-date.

 

5. Slaap genoeg

Een inkoppertje misschien, maar voldoende nachtrust is echt heel erg belangrijk. Slapen zorgt ervoor dat je brein een zogenaamde ‘opnamestop’ heeft en alle leerstof een plekje kan geven. Als je niet genoeg slaapt, presteer je minder. Ook een prima excuus om even een middagdutje te doen.

 

6. Ruim op

Het leren nog even uitstellen? Prima, als je die tijd maar gebruikt om je studieplek op te ruimen. Alle spullen die je kunt zien maar die je niet gebruikt, zorgen voor afleiding. Je telefoon met al z’n afleidende apps hoort daar dus ook bij. Sorry (al snappen we best dat je onze Instagram zo nu en dan even checkt).

 

7. Drink een ijskoude Coca-Cola

Last but not least: vergeet jezelf niet te verwennen met een glas ijskoude Coca-Cola. Gebruik het als beloning na een hele tijd studeren, of om je hoofd koel te houden als je het even niet meer ziet zitten. We zijn er voor je! Je kunt dit. Heel veel succes!net even wat fijner. Enjoy!

Meer lezen?