Wintersport

Terwijl het ene deel van Nederland al vakantie heeft en het andere deel nog even moet wachten, gaat het deze dagen vaak maar over een ding: wintersport! Ga je? Ga je niet? Ben je een skiër of een boarder, of heb je gewoon geen idee omdat je nog nooit een weekje naar de sneeuw bent geweest? Omdat wij best wel veel zin hebben in een weekje winter: de leukste dingen van een weekje wintersport.

 

Wat je nodig hebt om te skiën? Je jas, skibroek en eh, nou, sokken. Klaar! In feite heb je een week lang hetzelfde aan. Maar goed, dan zijn er nog de skibrillen, de zonnebrillen, je muts, handschoenen, sokken, truien, thermo-ondergoed… tip: maak van tevoren een uitgebreid lijstje. Dan komt alles goed.

Eenmaal in de bergen gaat er een wereld voor je open: het gevoel van het naar beneden glijden, de (hopelijk) strakblauwe luchten en de stralend witte wereld, steeds een beetje meer de grens opzoeken… dat is eigenlijk waar je het allemaal voor doet.

Met al dat geski en geboard ben je de hele dag in actie en dat ga je iedere ochtend weer even merken: spierpijn! Maar spierpijn is goed en wintersport heet niet voor niets wintersport, het is niet per se een vakantie waar je van uitrust…

Maar vergeet je momentjes ook vooral niet te pakken: even tussendoor een warme chocomel met slagroom, of aan het eind van de dag een ijskoud glas Coca-Cola en je kunt er weer helemaal tegenaan. Hoofd in de zon, voeten in de sneeuw: dit wil je.

En als je nu nog steeds denkt: mwah, dat wil ik eigenlijk helemaal niet, dan is er in Nederland natuurlijk ook genoeg te beleven. Van carnaval tot binge-sessies op bed: jij komt die vakantie wel door. Veel plezier!

We hebben nog veel meer voor je!