Halloween

Wij zijn fan! Jij ook? Bekijk hoe jij Halloween nog leuker kunt maken.

 De dagen worden korter, bladeren vallen van de bomen, het wordt kouder, het wordt donkerder… dat betekent maar een ding: het is bijna Halloween! De komende weken staan dus in het teken van bibberen, griezelen en misschien wel extra dicht tegen elkaar aan kruipen.

 

Halloween?

Eerst even de stoffige geschiedenisboeken in. Hoewel Halloween bij ons in Nederland voelt als een nieuw feest, is het eigenlijk een van de oudste feesten ter wereld. Halloween is een verbastering van het Engelse ‘All- Hallow-Even’, dat Allerheiligenavond betekent. Duizenden jaren geleden vierden de Kelten op 31 oktober oudejaarsavond. Zij geloofden dat die avond de geesten van de overledenen hun vroegere woonplaatsen bezochten. De uitgeholde pompoen met het lichtje erin en de griezelig verklede kinderen zijn dan ook het symbool van ‘de dolende ziel’.

Het heeft even geduurd tot Halloween zich ontpopte tot het feest zoals we het nu kennen: in de 19e eeuw waren het Ierse migranten die de tradities meenamen naar Amerika, waar het nog altijd uitgebreid gevierd wordt. En inmiddels wordt Halloween ook in Nederland steeds groter...

 

Halloween!

Wij zijn groot fan van Halloween en helpen je graag om alvast een beetje in de stemming te komen. Om je huis helemaal Halloween-proof te maken kunnen kaarsjes, pompoenen en wat spinnenwebben natuurlijk niet ontbreken. All set? Kruip dan lekker tegen elkaar aan op de bank en kijk naar horrorklassiekers als It (die met die clown), Nightmare on Elm Street, The Exorcist of SAW. Gordijnen dicht, lichten uit, geluid hard: wedden dat je schrikt?

 

Fright Nights

Maar om je Halloween echt helemaal af te maken, moet je natuurlijk naar een van de Walibi Fright Nights. Nergens in Nederland is het tijdens Halloween zo donker, duister en griezelig als daar. Enne, geheimpje, misschien geven we binnenkort nog wel kaarten weg op onze social media… Blijf ons dus volgen. Als je durft

 

We hebben nog veel meer voor je!