Geniet met Coca-Cola van elk moment

Coca‑Cola original taste is 's werelds favoriete frisdrank en wordt al sinds 1886 gedronken. Of je nu een klein blikje van 250ml wilt of een grote fles om te delen, Coca‑Cola original taste is beschikbaar in verschillende verpakkingen. Jij bepaalt hoe je Coca-Cola het liefst drinkt. Op elk moment.

Liever geen calorieën of suikers? Geen probleem. Met Coca-Cola zero sugar en Coca‑Cola light taste geniet je net zo goed.

Bestel online

coca-cola 330ml

Recycling

Recycling vinden we bij Coca-Cola heel belangrijk. Daarom maken we onze verpakkingen zo duurzaam mogelijk door steeds minder materiaal te gebruiken, veel materiaal te hergebruiken én alternatieve grondstoffen te vinden. Maar recyclen kunnen we niet alleen. Doe jij ook mee? 

Ontdek hoe je helpt

Recycling

De geschiedenis van Coca-Cola

Dr. John Pemberton

In 1886 ontdekte de apotheker dr. John Styth Pemberton uit Atlanta Coca‑Cola. Hij experimenteerde met plantenextracten in het keukentje achter zijn drogisterij. 

Hij wilde een medicinaal drankje brouwen tegen duizelingen en algehele malaise. Eén van zijn experimenten, siroop gemengd met koolzuurhoudend water, werd voor 5 cent per glas verkocht. 

Later zou dit bruine, bubbelende drankje de wereld veroveren!

Meer over de geschiedenis

Het rood van Coca-Cola door de jaren heen 

Denk je aan Coca-Cola, dan denk je aan de herkenbare, rode kleur. Waar die kleur rood vandaan komt? Dat gaat flink wat jaren terug. Vanaf het midden van de jaren 1890 gebruikten we rode siroopvaten om de Coca-Cola in te vervoeren, zodat belastingmedewerkers ze tijdens het transport makkelijk van alcohol konden onderscheiden. 

De jaren erna is de rode kleur steeds meer verweven geraakt met het merk. In 1920 is rood zelfs benoemd tot de officiële kleur van Coca-Cola. Vanaf dat moment zijn we de kleur actief gaan gebruiken in onze eerste billboards. En ons interne magazine heette zelfs The Red Barrel. En nu is rood nog steeds de kleur van Coca-Cola. Meer weten? Bekijk dan de volledige tijdlijn. 

Bekijk de tijdlijn

Rood

Er is nog meer!