Recycling: zo kun jij helpen

 

Recycling is een big thing bij Coca-Cola. Onze verpakkingen maken we zo duurzaam mogelijk door steeds minder materiaal te gebruiken, materiaal te hergebruiken en alternatieve grondstoffen te vinden. Recyclen wordt steeds belangrijker. Doe je ook mee?

Bij Coca-Cola vinden we dat onze flessen en blikjes niet in de natuur thuishoren. Daarom zetten wij ons in om iedereen te stimuleren zijn flesje of blikje in een vuilnisbak, en liever nog de juíste bak te doen. Dat doen we samen met bijvoorbeeld gemeenten en gespecialiseerde partners, zoals Nederland Schoon. Zo helpen we samen zwerfaval te voorkomen en te verminderen. En dankzij gescheiden afval en een goed proces, kunnen wij er daarna bijvoorbeeld weer nieuwe verpakkingen van maken.

 

Dit kun jij doen

  • Gooi kleine flesjes weg in de juiste bak (dus die met het woord `plastic` erop).
  • Breng de grote statieflessen terug naar je supermarkt.
  • Als je met je school of sportclub een eigen opruimactie start in een deelnemende gemeente, kun je er zelfs een vergoeding voor krijgen met het programma Schoon Belonen. Helemaal win-win dus.
  •  Word een plastic hero! Kijk op de site van Plastic Heroes wat jij kunt doen om plastic te recyclen bij jou in de buurt. 
  • Of word een ‘zwerfvuil-raper’. Gewoon als je de hond uitlaat of ergens naartoe wandelt. Een momentje plannen met een vriend of vriendin is ook leuk. Koop een prikker, bijvoorbeeld hier en maak samen je buurt schoner en dus gezelliger.
  • En natuurlijk: ga altijd bewust met plastic verpakkingen om. 

 

Recycle onze verpakkingen

Denk niet dat het ene flesje van jou niet zoveel uitmaakt. Door goed met plastic om te gaan en geen extra zwerfaval te veroorzaken, doe je veel meer voor het milieu dan je misschien denkt. De aarde is je dankbaar en jij geniet vast extra van je lekkere Coca-Cola! 

 

Meer weten over Coca-Cola en recyclen? Bekijk dit filmpje dan nog even: 

Al onze verpakkingen zijn 100% recyclebaar

De recycling range van Coca-Cola
Coca-Cola Zero Sugar: bedankt dat je de verpakking recyclet!

Dit doet Coca-Cola Nederland

  • We maken verpakkingen steeds lichter, met kortere doppen.
  • Al onze verpakkingen zijn 100% recyclebaar (inclusief de labels en de dop) en we gebruiken steeds meer gerecycled materiaal voor nieuwe verpakkingen. 
  • We dragen actief bij aan én investeren in systemen om zo veel mogelijk verpakkingen en ander herbruikbaar afval in te zamelen. Ook zetten we hiervoor ons bereik en de communicatie via onze merken in.
  • We zoeken naar nieuwe grondstoffen voor verpakkingen zodat we in de toekomst niet meer afhankelijk zijn van niet-hernieuwbare grondstoffen zoals aardolie. Een voorbeeld van zo’n grondstof is PlantPET.

Er is nog meer!